• darkblurbg

De zwangerschapsduur bepalen

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard twee medische echo’s aangeboden. De termijnecho is hiervan de eerste echo en is hoofdzakelijk bedoeld om de zwangerschapsduur nauwkeurig te bepalen. Door je ongeboren kindje op te meten kan de echoscopist berekenen hoe oud je kindje is. Ook stellen we zo de uitgerekende datum vast.

Wanneer vindt de termijnecho plaats?

De termijnecho vindt  rond de 10e week van de zwangerschap plaats. Wanneer je minder dan 10 weken zwanger bent, gebruiken we meestal een inwendige echo. We raden je aan om met een volle blaas te komen en geen kinderen mee te nemen naar de afspraak. Zo is de afspraak rustiger voor je, ook is eventueel slecht nieuws belastend voor kinderen. Bekijk meer tips voor je afspraak bij ons centrum.

Wat bekijken we tijdens de termijnecho?

De zwangerschapsduur exact vaststellen is dus het belangrijkste doel van de termijnecho. Er zijn natuurlijk ook andere dingen die we graag willen weten als je zwanger bent. Kort samengevat bekijken we:

  • of het hartje klopt
  • wat de zwangerschapsduur is
  • of je zwanger bent van een meerling of niet
  • of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt

Kosten en vergoeding termijnecho

Aan de termijnecho zijn geen kosten voor je verbonden. Deze medische echo wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket. De termijnecho is in 2D en duurt ongeveer 15 minuten. Je krijgt na afloop 2 zwart/wit foto’s mee, ook bieden wij de mogelijkheid om een link via SMS te ontvangen, zodat je de foto's en filmpjes gelijk op je telefoon ontvangt, kunt downloaden en delen met familie en vrienden. 

Een termijnecho in Den Haag laten maken? Maak direct een afspraak

De medewerkers van Het Haagse Hof ontvangen je graag op één van de twee centraal gelegen locaties in Den Haag. Je bekijkt je kindje in een rustige en ontspannen sfeer. Voor deze echo heb je een verwijzing nodig. Maak direct een afspraak.

Afspraak maken