• darkblurbg

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een hele bijzondere, maar ook spannende tijd breekt aan. Tijdens de zwangerschap vergoedt je zorgverzekeraar standaard twee echo’s. Soms is er een medische reden om een extra echo te maken. Om te controleren of je kindje goed groeit en goed ligt voor de bevalling bijvoorbeeld. Voor alle medische echo’s kan je terecht in ons echocentrum: Het Haagse Hof.

Wat is een medische echo?

Met een medische echo bedoelen wij een professionele echo, die we vanuit medisch oogpunt maken. We bekijken of het hartje klopt, of je kindje goed groeit en zoeken actief naar eventuele afwijkingen. Afhankelijk van het stadium van je zwangerschap en het doel van de echo, kan dit inwendig (vaginaal) of uitwendig (via de buikwand) plaatsvinden. Je kijkt mee op het scherm, krijgt 2 zwart wit foto's mee naar huis en het is mogelijk een link via sms te ontvangen zodat je foto's en eventueel filmpjes kunt downloaden.  

Extra medische echo’s en kosten

Tijdens je zwangerschap krijg je in ieder geval twee medische echo’s aangeboden: de termijnecho en de 20 weken echo. Je krijgt alleen een extra echo vergoed als daar een medische indicatie voor is. 

Medische echo’s bij Het Haagse Hof

Wij bieden verschillende soorten medische echo’s aan op onze twee locaties:

Vitaliteitsecho

Als er zorgen zijn over je vroege zwangerschap, voeren we deze (meestal inwendige) echo uit. Deze 2D echo maken we tussen de 7e en 10e week.

Meer informatie

Termijnecho

Bij deze eerste echo bekijken we nauwkeurig je zwangerschapsduur. Ook stellen we de uitgerekende datum vast. Deze 2D echo maken we rond de 10e week van je zwangerschap.
Meer informatie

13 weken echo

De 13 wekenecho is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij uw kind.

Deze echo is onderdeel van een landelijke wetenschappelijke IMITAS-studie waaraan u deel kunt nemen nadat u een counselingsgesprek met u verloskundige heeft gehad. 

Meer informatie

20 weken echo

De 20 weken echo is een medisch onderzoek en valt onder de prenatale screening (Wet bevolkinsgonderzoek).
Tijdens deze echo kijken we naar structurele (lichamelijke) afwijkingen bij het kindje. Ook bekijken we de groei en kunnen we het geslacht zien tijdens deze 2D echo.

Meer informatie

Groei-echo

Met een groei-echo kunnen we zien of je kindje goed groeit. We voeren hem uit als de verloskundige dat nodig vindt.


Meer informatie

Placentalokalisatie

Als je tijdens de 20 weken echo een laag liggende placenta had, gaan we dit later in de zwangerschap controleren.


Meer informatie

Liggingsecho

Is er na de 35e week twijfel over de ligging van je kindje? Dan maken we deze echo om de ligging vast te stellen.

Meer informatie

Professionele medische echo’s in Den Haag? Maak direct een afspraak

De medewerkers van Het Haagse Hof ontvangen je graag op één van de twee centraal gelegen locaties in Den Haag. Je bekijkt je kindje in een rustige en ontspannen sfeer. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig. Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Social media