• darkblurbg

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een hele bijzondere, maar ook spannende tijd breekt aan. Langzamerhand gaat je buik groeien en kan je je baby voelen bewegen. Je moet nog even wachten totdat je je baby in het echt kunt bewonderen en vasthouden. Gelukkig is het wel mogelijk om alvast te spieken, dankzij een pretecho.

Wat is een pretecho?

Met een pretecho bedoelen wij een professionele echo, die je voor je plezier laat maken. We zoeken hierbij niet actief naar afwijkingen, daarvoor zijn de medische echo’s bedoeld. Indien we afwijkingen tegenkomen, bespreken we deze uiteraard wel. Tijdens de pretecho bewonder je je ongeboren kindje, je mag hier meerdere mensen voor uitnodigen. De echoscopist plaatst de echokop op je buik en geeft uitleg over wat je ziet. Na afloop krijg je foto’s en/of een USB-stick mee, zo kan je thuis nagenieten.

Een goed gevoel en geslachtsbepaling dankzij de pretecho

Tijdens je zwangerschap krijg je in ieder geval twee medische echo’s aangeboden. Je krijgt alleen een extra echo als daar een medische aanleiding voor is. Misschien voel jij je in het begin onzeker over je zwangerschap. Of wil je juist later in de zwangerschap gewoon even je baby zien.

Wat maakt een pretecho zo leuk?

  • Bewonder je baby al vanaf 7 weken zwangerschap
  • Ontdek het geslacht al vanaf 15 weken zwangerschap
  • Krijg een duidelijk beeld in kleur, dankzij 3D en 4D
  • Neem gerust meerdere mensen mee
  • Krijg de bevestiging dat je écht een kind krijgt, wanneer je dat nodig hebt

Wanneer is een pretecho mogelijk?

In principe is een pretecho gedurende je hele zwangerschap mogelijk. Vanaf 7 weken kunnen we je baby in beeld krijgen, vanaf ongeveer 12 weken kan je het echt al mooi zien. Na 22 weken wordt je baby groter en voller, een 3D/4D echo is dan erg geschikt. Dit is vaak tot 30 weken leuk. Daarna is de pretecho nog wel mogelijk, maar zie je delen van je kindje, afhankelijk van zijn/haar ligging. Het komt wel eens voor dat de pretecho niet lukt, omdat de baby er bijvoorbeeld net niet goed voor ligt. Onze echoscopisten zullen altijd hun uiterste best doen voor een succesvolle pretecho.

 Wij bieden verschillende soorten pretecho’s op onze twee locaties:

Vroege echo Geslachtsbepaling echo 2D echo

Een vroege pretecho in 2D (platte foto’s), mogelijk tussen 7 en 12 weken zwangerschap. Je krijgt 2 zwart-/wit foto’s mee naar huis. 

Meer informatie

Vanaf 15 weken kunnen we deze 2D echo maken. Je krijgt 2 zwart-/wit foto’s mee naar huis. 

Meer informatie

Een 2D echo ná 12 weken zwangerschap. Je krijgt 2 zwart-/wit foto’s mee naar huis. 

Meer informatie

 

3D/4D echo

Je ziet stilstaande en bewegende beelden met diepte. Mogelijk gedurende de hele zwangerschap, maar je ziet je kindje het beste tussen 24 en 30 weken. Je krijgt 4 zwart-/witfoto’s en beelden op een USB-stick mee naar huis. 

Meer informatie 


Wat kosten de pretecho’s?

Je laat een pretecho maken voor je eigen plezier. Er is geen medische indicatie, je zorgverzekeraar vergoedt het dan ook niet vanuit de basisverzekering. We geven je graag een helder overzicht van de kosten van pretecho’s.

Genieten van een pretecho in Den Haag? Maak direct een afspraak

De medewerkers van Het Haagse Hof ontvangen je graag op één van de twee centraal gelegen locaties in Den Haag. Je bekijkt je kindje in een rustige en ontspannen sfeer. Een verwijzing is hiervoor niet nodig. Maak direct een afspraak om van de pretecho te genieten.

Afspraak maken